Over Ons

Passie voor Elektrotechniek

Vanuit passie voor elektrotechniek is ons bedrijf gegroeid en inmiddels betrokken bij interessante opdrachtgevers en in eigen beheer ontwikkelde projecten. Met een team van gedreven en kundige techneuten kunnen wij ook uw elektrotechnische uitdaging aan. Van elektromechanica, energie distributie tot automatisering zijn specialismen inzetbaar. Fransen Technical Services realiseert diverse mooie projecten met een goed netwerk van vakmensen. De elektrotechniek is pas een eeuw jong en de familie Fransen was er vanaf het eerste begin bij, altijd enthousiast en innovatief.
Team foto

Onze Geschiedenis

 • 1916

  Overgrootvader Martinus Fransen behaald zijn elektrotechnisch diploma en innoveert zijn molenroede fabriekje van stoom naar elektrisch aangedreven machines nog voordat het gemeengoed is geworden.

 • 1936

  Martinus Fransen wordt meteropnemer en netwerkbeheerder voor de Noord-Brabantse elektriciteitsmaatschappij. De roede smederij is in middels van Fransen en zonen.

 • 1960

  Jan Fransen (een van de zonen van Martinus) zet de familie winkel op en verkoopt allerhande witgoed. Daarnaast is hij in het dorp de elektricien, de meteropnemer, en de netwerkbeheerder. Zo installeert en onderhoudt hij ook de installaties die hij verkoopt.

 • 1974

  Matje Fransen (zoon van Jan Fransen) begint aan een avondcursus elektrotechniek in Arnhem. Als televisie reparateur en drukpersmonteur begint Matje in 1985 mede de scheepswerf Misti Arnhem.

 • 1990

  Matje is altijd zelfstandig gebleven ook al werkt hij voor een aantal werkgevers.  Maar nu start hij Fransen Technical Services Vof samen met zijn vrouw Anne veenstra.

  Hij specialiseert zich in panelenbouw en milieutechniek. En ontwikkelt enkele innovatie toepassingen.

 • 2005

  Jan Fransen (zoon van Matje) gaat in zijn 2e jaar HTS bij zijn vader in de leer voor panelenbouw voor de binnenvaart.

 • 2007

  Jan begint na het overlijden van Matje bij de scheepswerf Misti naast zijn opleiding als elektrotechnicus.

 • 2010

  Jan Fransen behaald zijn Hts-elektrotechniek en vlak daarna ook een verdieping in hoogspanningen en energiedistributie. Daarnaast behaalt hij in dienst van Liandon diverse certificaten als BEI installatie- en werkverantwoordelijkheid hoog-, midden- en laagspanning.

 • 2011

  Het bedrijf Fransen Technical Services wordt opnieuw geregistreerd bij de Kvk. Nu als de eenmanszaak van Jan Fransen. Met volle focus worden werkzaamheden in de binnenvaart, industrie en lokale elektrotechnologie aangenomen.

 • 2013

  Een groot plan voor Walstroom in de nieuwe haven van Arnhem wordt door FTS ontwikkeld.

 • 2014

  De eerste grote order voor de betalingsoplossing voor afgelegen elektrificatie wordt uitgeleverd aan Guinee-Bissau in west Afrika.

 • 2015

  Fransen Technical Services wordt betrokken bij een groot Europees project om nieuwe trolleybussen te ontwikkelen. Fransen Technical Service ontwikkelt een visie voor een openbaar DC distributienetwerk aan de hand van de trolley en een oplader voor elektrisch vervoer, gevoed vanuit de bovenleiding.

 • 2016

  Fransen Technical Services adviseert diverse bedrijven over walstroom, energiedistributie en ontwikkelt innovatieve projecten. Maar blijft dicht bij de oorsprong en blijft de partner voor binnenvaart, elektrotechniek en industrie. Een basis om te groeien.

 • 2017

  Fransen Technical Services beschikt inmiddels over een mooi team van toegewijde elektrotechneuten.  Zij worden genomineerd voor de Jan Terlouw innovatie prijs en worden tweede.

 • 2018

  De verhuizing naar de nieuwe locatie in de nieuwe haven van Arnhem vind plaats evenals de uitvoering van het walstroom plan uit 2012.

Ons Team

Jan

Elektrotechnoloog / eigenaar

Max

Hoofd uitvoering elektro besturings techniek en elektronica

Boudewijn

Project manager elektrotechneut

Jaap

Engeneering & kastenbouw

Habib

Service

Roy

Elektromontage

Sarah

Administratie