Walstroom

In 2012 heeft Fransen Technical Services een walstroom installatie project ontwikkeld.

De opgedane expertise bij dit project krijgt in 2018 concreet vervolg.

Dit project in eigen beheer heeft in 2012 geen doorgang gevonden door de keuze voor een aanbesteding van de gemeentes Arnhem en Nijmegen.  

Daarna is er met de opgedane expertise geparticipeerd in diverse walstroom projecten. 

Fransen Technical Services heeft in verschillende aanbestedingen geadviseerd, samen met BAM Nederland, MTSA en SPIE. 

Rijkswaterstaat is geadviseerd rondom diens walstroom installaties. Voor de overnachtingshavens in Lobith en Giesbeek is Fransen Technical Services betrokken bij het aanbestedingstraject en bestektekst van walstroom en vroege advisering. 

Vanaf 2017 participeert Fransen Technical Services in Walvoorzieningen Nederland en is er mandaat om in de Nieuwe Haven van Arnhem een nieuw walstroom concept te demonstreren waarbij actieve exploitatie en klantgerichte organisatie de sleutel gaan zijn voor het verlenen van waldiensten aan de binnenvaart.
Natuurlijk met aandacht voor duurzame stroomopwekking door gebruik te maken van lokale zonnepanelen en lokale energie-opslag en de organisatie te bouwen op  lange termijn doelstellingen. 

Zie ook wvnld.nl

Facts: Elektra wordt door Wvnld als eerste goedkoper dan diesel geleverd. Is 24/7 bereikbaar en ter plaatse binnen maximaal 15 min.  Service gerichte organisatie met elektrotechnische kennis.

Project informatie
  • Bedrijf: Walstroom
  • Datum: 20 november 2017
  • Sector: Industrie