Besturingstechniek Misti

Als vertrouwde partner van de scheepswerf Misti zorgt Fransen Technical Services al vanaf 1985 voor de elektrotechnische uitdagingen die de werf tegenkomt.


Zo maakt Misti sinds 1987 scheepskranen waarvan Fransen Technical Services de besturing integreert. Deze techniek is met de tijd mee ontwikkeld en uitgegroeid tot bijvoorbeeld radiografische proportionele bedieningen en besturingen via militaire kwaliteit PLC’s. Maar ook worden de meer dan 700 kraansystemen uit het verleden nog identiek geleverd voor vervanging en service.

Misti heeft in 2009 samen met Fransen Technical Service een telescopisch Spudpaal systeem ontwikkeld.  Met dit systeem kan de schipper met gemak de enorme krachten van de Spudpaal kan bedienen en inzien.

Via een touchscreen of via integratie in het bestaande automatiseringssysteem van het schip is er op een heldere manier inzicht in de huidige situatie en kan men eenvoudig bedienen en de bediening naar wens aanpassen. Desgewenst kan Fransen Technical Services via draadloos netwerk op afstand storingen opsporen en verhelpen.

Zie ook Misti.nl

Facts: sinds 1987 meer dan 700 kraanbesturingen, meer dan 100 spudpalen en ruim 1 kilometer kabel/draad met 1000 adereindhulzen per maand.

Project informatie
  • Bedrijf: Misti
  • Datum: 01 december 2017
  • Sector: Industrie